بیایید برا هندیا توالت بسازیم!

ساخت وبلاگ

بد نیست برای اینکه متوجه بشیم امروزه آدم با سواد کیه و بی سواد چه کسی است مکالمه میان دو نفر فرضی را بخوانیم و در ادامه هم مطلبی رو خدمت شما عرض کنم:

بهرام: نادر! یانیس ریتسوس کیه؟

نادر: یانیس ریتسوس ... شاعر مشهور یونانیه که عمده عمرش رو در زندان یا در تبعید گذرونده و شعرهاش اغلب درباره زندان و حکومت نظامی و ستم دیکتاتورهاست.

نادر: بهرام! برای تو زشته! تو کلا گوگل رو وارد زندگیت نکردی هنوز؟ الان دیگه ملاک سواددار بودن، خواندن و نوشتن نیست. گوگل کردنه (جستجو یا سرچ در گوگل)؛ یعنی مهارت در گوگل کردن الان مهمترین ملاک سواد هر انسانی هست که در جهان مدرن زندگی میکنه. فرق هم نمیکنه میخواد یه زن خانه دار باشه یا رئیس یک کمپانی بزرگ. اینکه چقدر در گوگل کردن مهارت داره ملاک سوادش هست.

نادر ادامه می دهد: فقط باید بدانی سوالی که میشه جوابش را در گوگل پیدا کرد نباید در جمع پرسید چون باعث قضاوت منفی درباره سواد تو میشه. البته تو کشورهای پیشرفته و اروپا اینجوریه. میدونم که ایران هنوز گوگل اینقدر جدی نیست. اما در اروپا واقعا گوگل بخشی از زندگی روزمره شده. یعنی تو بقالی هم میبینی ملت هر چی میخوان بخرن یکی دو تا سرچ در موردش تو گوگل میکنن.

بهرام: من تا کامپیوتر رومیزیم نباشه حوصله ی سرچ با گوشی تلفن رو ندارم.

نادر: اتفاقا نکته همینه. گوگل عمدتا برای گوشی موبایل هست. یعنی زندگی روزمره. یعنی تو همیشه با بهترین اطلاع، بهترین تصمیم رو بگیری.

نادر: فقط خواستم بگم تو اروپا اینکه هی دقیقه به دقیقه برای هر چی، بری تو اپ گوگل موبایلت یه جور پز باسوادیه؛ حتی برای چیزای بی ربط. مثلا من بهت میگم فلان فیلم خوبه؟ تو بلافاصله اون فیلم رو تو گوگل میکنی. من اول فکر میکردم این مردم که هر چی بهشون میگی سریع گوگل میکنن انگار به حرف آدم اعتماد ندارن. بعد فهمیدم اینا به شدت عادت کردن به گوگل. یعنی هر اسمی رو که هر جا میشنون حتما تو گوگل یه بار چک میکنن. یعنی هر کدومشون فکر کنم روزی بیست سی بار گوگل کنن. همه شون!

 

خوب نمیدونم از داستان بالا لذت بردید یا نه، اما تا حدودی متوجه شدیم که امروزه سواددار بودن  در کشورهای دیگر چه تعریفی دارد. مثلا، در کشور کانادا سواددار به کسی گفته میشه که دو تا سه نرم افزار کاربردی کامپیوتری رو در کنار مورد بالا تسلط داشته باشد و الی آخر.

اما بد نیست بدانید که گوگل در 20سال آینده همه چیز شما در دنیا خواهد شد چون بانک اطلاعاتی قوی از تک تک آدم های دنیا به دست خواهد آورد؛ تمام جستجوهای فرد را در اینترنت ردیابی کرده و همه ی جستجوهای انجام شده را ذخیره می کند ... و به عبارتی گوگل ما را بهتر از خودمان خواهد شناخت ...

به عنوان مثال اگر در آینده بخواهی خانه ای خریداری کنی و در گوگل به دنبال گزینه ای باشی، گوگل بر اساس سلیقه و شناختی که از شما پیدا کرده پیشنهادی بسیار عالی به شما خواهد داد و شما ناچار خواهی بود که همان پیشنهاد را اجرایی کنی. این موضوع در مورد همه چیز صادق خواهد بود.

حال بعضی پیش بینی های «ری کورزویل» نویسنده و آینده پژوه آمریکایی در مورد دستاوردهای فنی انسانها در آینده رو با هم مطالعه می کنیم.

او معتقد است از سال 2024 به واسطه دستاوردهای پزشکی، به عمر انسان ها افزوده خواهد شد و اولین نمونه جاودانگی در سال 2042 اتفاق خواهد افتاد.

مهرزاد نیکزاد...

ما را در سایت مهرزاد نیکزاد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : behroozeidia بازدید : 159 تاريخ : چهارشنبه 27 مرداد 1400 ساعت: 12:01